Povestea unui baiat speriat de videochat

Salut,

Eu sunt Robert, am 22 de ani si sunt student la Facultatea de Arte. Am venit in Iasi pentru a-mi termina studiile de care sunt pasionat, cu speranta ca imi voi gasi in viitor un job in domeniul meu. Cu toate ca parintii m-au sustinut in toate, am simtit deseori dorinta si nevoia de a avea un venit propriu. Poate e doar parerea mea, dar era cumva injositor sa le cer alor mei bani pentru haine noi, mancare sau, pur si simplu, bani de buzunar. Stiti si voi, restul studentilor, ca intotdeauna apar cheltuieli neprevazute si din bugetul acordat de parinti nu ramane mare lucru.12795060_1720551721496278_405843908668351201_o

Am decis sa imi caut un job. Am gasit diverse job-uri: part-time, full-time, prost platite si care, sincer, nu imi placeau si nici nu imi lasau posibilitatea sa ajung si la cursuri. Aproape ca imi pierdeam speranta, dar un coleg mi-a recomandat, mai in gluma, mai in serios, sa fac videochat. Baieti la videochat?! Pe bune?! Nu ma gandisem niciodata la varianta asta. Cunosteam cateva fete care lucreaza in domeniu si stiam ca au o viata destul de buna, dar pentru partea masculina nu aveam absolut nicio idee despre cum ar fi. Am sunat-o pe Andreea, model de videochat si prietena apropiata, si am invitat-o la o cafea pentru a-mi spune mai multe despre acest job. In prima instanta am crezut ca trebuie sa imi cumpar o camera web si sa prind momentul in care colegii nu sunt in camera pentru a intra online, chestie ce mi se parea dificila si periculoasa. Imi imaginam ca voi fi gluma principala a caminului si ca nu voi scapa niciodata de poreclele stanjenitoare.

planet-blanket-4Treaba statea insa cu totul altfel. Andreea e model la Paradiz si mi-a zis ca nu are niciun rost sa ma complic cu videochatul de acasa, deoarece, sub managementul aceleiasi companii exista ClickMen, studio de videochat pentru baieti.  Ea are la sediul firmei o multime de camere frumos amenajate din care poate alege, aparatura performanta si profesionisti care te ajuta in orice moment (de la fotografi la suport tehnic). Vorbind de incasari, aceste vor varia in functie de timpul pe care il acorzi online si de cat de mult te implici. Exact ca in orice alt job pe baza de procent, doar ca programul il stabilesc eu. Plata se face la doua saptamani, iar eu trebuie sa fac in 16 zile (impartite in 48 de ture), doar 10 sesiuni (ture). Fiecare zi are 3 ture si eu o pot alege pe oricare imi este convenabila programului meu. Astfel voi reusi sa ajung si la facultate, sa muncesc si sa am timp liber. Toate aceste lucruri sunt valabile si pentru studioul ClickMen.

M-am gandit, am analizat, m-am razgandit. Toate pana in momentul in care am vrut sa ies in oras cu colegii si nu imi permiteam. Mi-am facut curaj si am programat un interviu. Acolo am vorbit cu managerul studioului si mi-a explicat in detaliu ce presupune jobul, asa ca am acceptat sa incep programul in urmatoarele 3 zile.

Acum am aproape 3 luni de cand muncesc aici. Cu facultatea e ok, mai am putin si intru in sesiune, dar sunt pregatit. Tot pregatit sunt si pentru weekendul de 1 mai. Am organizat cu prietenii o excursie la mare. Ma gandesc serios sa ma mut din camin, sa imi gasesc o chirie avantajoasa si poate chiar sa ies din tara la vara, sa vizitez Londra.

Am planuri mari pentru viata mea si nu accept ideea ca sunt lucruri pe care nu le pot realiza. Simt ca am inceput de undeva: imi termin studiile si ma intretin singur.

P.S.: Aviz amatorilor: videochatul nu te face mai putin barbat si nici nu vei folosi jucarii roz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *